Telefon : -
E-Posta : seven@tau.edu.tr, vuralseven@yahoo.com
Doç. Dr. Vural SEVEN

e-posta: seven@tau.edu.tr - vuralseven@yahoo.com

1966 yılında, Kahramanmaraş/Afşin’de doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini burada tamamladı.1985-1989 tarihleri arasında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okudu ve mezun oldu.1990 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi sınavını (Dil sınavı, Yazılı sınav ve Sözlü sınav) kazanarak atandı.1990 yılında İzmir Barosunda avukatlık stajını da tamamladı. 1991-1993 yılları arası İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Anabilim Dalı’nda yüksek lisansını yaptı. 1994 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Anabilim Dalı’nda doktora öğrenimine başladı. 1997 Haziran – 1998 Ağustos tarihleri arasında Almanya, Münster-Westfaelische Wilhelms Üniversitesi’nde yabancı dilini geliştirip, doktora tezi hakkında araştırma yaptı. 2000 yılında bedelli askerlikten yararlanarak, askerlik görevini Kütahya’da tamamladı. 2001 yılında “Taşıyanın Yüke Özen Borcunun İhlalinden Doğan Sorumluluğu” konulu doktora tezimi yazdım. Mayıs 2001’de Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku Anabilim Dalı’na Yardımcı Doçent ve Deniz Hukuku Anabilim Dalına Başkan olarak atandı. Mayıs 2013’de “Taşıma Hukukunda Gönderilenin Hukukî Durumu” konulu doçentlik tezi ile “Ticaret Hukuku Doçenti” unvanı aldı. Halen, İzmir Barosuna kayıtlı olarak avukatlık yapmakta.

Meslek hayatı boyunca çeşitli yerlerde konferanslar ve dersler verdi. Özellikle Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun tanıtılması amacıyla yapılan çalışmalarda bulundu. Bu çerçevede HSYK ve Adalet Akademisi tarafından hâkimler için düzenlenen eğitim faaliyetlerinde ders verdi. Yargıtay’ın ticaret daireleriyle birlikte yapılan sigorta hukuku konferanslarına konuşmacı olarak katıldı.

Tahkimin en çok uygulandığı alan ticaret hukuku ve tacirler arasındaki ihtilaflardır. Özellikle ticaret hukukun konularından olan Taşıma ve Deniz Ticareti Hukuku tahkimin en sık uygulandığı alanlardır. Uzmanlığı gereği, bu çerçevede birçok uyuşmazlıkta görev almış bulunmaktadır. Ayrıca, kuruluşundan bu yana Sigorta Tahkim Komisyonunda itiraz hakemi olarak birçok uyuşmazlıkta görev aldı ve halen bu görevini sürdürmektedir.Ticaret, Taşıma, Deniz ve Sigorta Hukuku alanında yayınlanmış kitap ve makaleleri bulunmaktadır.

Ticaret Hukuku, Deniz Ticareti Hukuku, Taşıma ve Sigorta Hukuku, Sigorta Tahkim

Yayınlara Ulaşmak İçin Lütfen [Buraya] Tıklayınız...