Yılın Hukuk Projesi: Çocuk Üniversitesi

Hukuk kulüplerinin 2016 yılında gerçekleştirdikleri projeleri daha geniş bir kitleye duyurmak ve projelerde yer alan gençleri desteklemek amacıyla Türkiye Hukuk, bu yıldan itibaren 'Yılın Hukuk Projesi Ödülü' verme kararı aldı. Prof. Dr. Yavuz ATAR, Doç. Dr. Zekeriya KÜRŞAT, Yrd. Doç. Dr. Esra ALAN AKCAN, Av. Işıl İLGİN OKTAY ve Arş. Gör. Ömer TEMEL‘den oluşan jürinin ön elemeden geçen 7 hukuk projesini değerlendirmesi sonucu Yılın Hukuk Projesi 2016 Ödülü'nü 'Çocuk Üniversitesi' projesiyle Türk-Alman Üniversitesi Pro-Bono Hukuk Kulübü kazandı.

Pro-Bono Hukuk Kulübü üyelerini ve Çocuk Üniversitesi projesinde görev alan herkesi tebrik eder, 'Yılın Hukuk Projesi Ödülü'ne başvuran bütün hukuk kulüplerini dahil oldukları topluma genç yaşta değer kattıkları ve fayda sağladıkları için Türkiye Hukuk ekibi olarak yürekten kutlarız.

Çocuk Üniversitesi Projesi Hakkında:

'Çocuk Üniversitesi' projesi 05 – 26 Aralık 2016 tarihleri arasına (toplam 4 hafta – 8 saat) Türk-Alman Üniversitesi ve Beykoz Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı Şubesi'nde gerçekleştirildi. Çocukların kendi haklarını tanıyarak, toplumdaki yerlerini bilinçli bir şekilde kavramalarını gerçekleştirebilmek amacıyla, ilköğretim 3. ve 4. sınıf öğrencilerinden oluşan on dört kişilik bir çocuk ekibi ile her hafta 2 saatlik bir birliktelik gerçekleştirilmiştir.

Projeden faydalanan çocuklar TEGV Beykoz Şubesi tarafından belirlenmiş, çalışma kapsamında konunun uzmanlarının danışmanlığında oluşturulan müfredat takip edilmiştir. Proje dahilinde çocuklarla 'hak ve hukuk kavramlarının anlamları, çocukların zorla çalıştırılamayacakları, herkesin vücudunun kendisine ait olduğu, eğitim hakkı ve fikir hürriyeti' konuları, oyunlar eşliğinde paylaşılmıştır. Çalışma bitiminde mezuniyet pastası kesilerek, düzenlenen diploma töreninde çocuklara özel olarak tasarlanan diplomaları verilmiş, 14 çocuk, sembolik olarak 'Çocuk Üniversitesi'nin ilk mezunları olarak uğurlanmıştır.

Bu sayfa 28-7-2017 10:59 tarihinde güncellendi.