Türk-Alman Şirketleriyle Partnerlik Olanaklarının Kurumsallaştırılması Yolunda Yeni Adımlar

Üniversite Yönetimimiz, Alman Dış İşleri Bakanlığı Kültür ve İletişim Müdürü, Almanya İstanbul Başkonsolosu ve Türk-Alman şirketlerinin CEO’larını ağırladı.

14 Eylül 2017 günü Rektörlük Binasında yapılan ve Üniversitemizi temsilen; Rektör Prof. Dr. Halil Akkanat, Üniversite Koordinatörü Prof. Dr. İzzet Furgaç ile Uluslararası ve Akademik İlişkilerden Sorumlu Rektör Danışmanı Prof. Dr. Philip Kunig’in katıldığı toplantıda, Alman Dış İşleri Bakanlığı Kültür ve İletişim Müdürü Dr. Andreas Görgen, büyük Alman şirketlerinin Türkiye’deki CEO’larıyla bir araya geldi.

Almanya İstanbul Başkonsolosu Dr. Georg Birgelen’in de yer aldığı toplantıda, Aylin Sommersan-Coqui (Allianz), Buğra Kavuncu (BASF), Steven Young (Bosch), Norbert Klein (B/S/H), Süer Sülün (Mercedes-Benz Türk) ve Hüseyin Geliş (Siemens) hazır bulundu.

Samimi bir havada geçen toplantıda, Türk-Alman Üniversitesi’nin Türkiye’deki Alman kökenli şirketlerle yaptığı iş birliği masaya yatırıldı ve partnerlik olanaklarının kurumsallaştırılması konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunularak, Ekim ayı içinde konuyla ilgili bir workshop yapılmasına karar verildi.

Bu sayfa 13-11-2017 16:48 tarihinde güncellendi.