TAÜ'de İnovasyon Yönetimi

“Erfahrung Spricht” projesi kapsamında 12 Nisan 2017 günü TAÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Teras Seminer Salonu’nda BASF İnovasyon ve Yerelleştirme Direktörü Dr. Ateş Erk 'Innovationsmanagement bei BASF' başlıklı Almanca bir seminer verdi.

BASF İnovasyon ve yerelleştirme Direktörü Dr. Ateş Erk

Fotoğraf: Gülsüm ŞAHAN

Yıllık Ar-Ge bütçesi 2 milyar € olan, Ar-Ge projelerinde 10.000 kişilik personel çalıştıran ve yılda yaklaşık 1.000 patent başvurusunda bulunan, dünyanın en büyük kimya şirketi BASF 152 yıl önce kurulmuştur. The Boston Consulting Group’a göre en yenilikçi 20. şirket olan BASF, Türkiye’de 5 fabrika ve 13 satış ofisi ile faaliyet göstermektedir.

Sayın Dr. Ateş Erk-BASF İnovasyon ve Yerelleştirme Direktörü

Fotoğraf: Gülsüm ŞAHAN

Dr. Ateş Erk BASF’de inovasyon yönetimi için kullanılan PhaseGate sürecini tanıttı. Çalışanlar fikirlerini paylaştıktan sonra onay alırlarsa fikirlerinin ticari olarak da başarılı olabileceğini göstermeye çalışıyor. Ticari umut vadeden fikirler laboratuvarda deneniyor, ürün haline getirilirse pilot aşamasına geçiliyor. Bundan sonra ise ürünün piyasaya sürülmesi onaylanıyor. Her aşamada “gatekeeper” (kapıcı, bekçi) adı verilen kişiler fikrin bir sonraki aşamaya geçirilip geçirilmeyeceğine karar veriyor. Binlerce fikirden çok azı ticari bir ürüne dönüşebiliyor. Almanya’daki çalışanlar fikirleri patentle tescil edilirse Almanya’daki mevzuat gereği satışlardan pay alıyorlar.

Sayın Dr. Ateş Erk-BASF İnovasyon ve Yerelleştirme Direktörü

Fotoğraf: Gülsüm ŞAHAN

TAÜ ile BASF arasındaki işbirliği kapsamında beş TAÜ öğrencisi BASF’de mesleki staj yapacak, Dr. Ateş Erk TAÜ’deki derslere destek verecek. Mühendislik ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin işbirliği ile düzenlenen etkinliğe öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Bu sayfa 28-7-2017 11:47 tarihinde güncellendi.