TAÜ ve Özel Alman Lisesi arasında İşbirliği Anlaşması İmzalandı

2016 yılının bahar aylarında Özel Alman Lisesi Türk Alman Üniversitesi’nin Rektörü Sayın Prof. Dr. Halil Akkanat tarafından davet edilmiş ve kurumun Türk Müdür Başyardımcısı ve Okul Müdürü davete icap ederek üniversiteyi ziyaret etmişlerdir. Türk Alman Üniversitesi’nin imkanları ve her gün genişleyen program ve bölüm alternatifleri kurum müdürleri tarafından büyük beğeni görmüştür ve ayrıca Beykoz yerleşkesinin konumu ve donanımı da etkileyici olarak nitelendirilmiştir. Ziyaret sonrasında, lise ve üniversite arasında bir işbirliği olması gerektiği kanaatine varılmıştır. Nisan 2016’da Özel Alman Lisesi’nin 9. sınıf seviyesi öğrencileri öğretmenleri ile birlikte ilk kez Beykoz’da bulunan Türk-Alman Üniversite yerleşkesini ziyaret etme imkanı bulmuşlardır. Ziyaret kapsamında üniversite koordinatörü Sayın Prof. Dr. İzzet Furgaç öğrencileri TAÜ’nün eğitim alanları, akademik ve sektörel işbirlikleri ile ilgili kapsamlı bir sunumla bilgilendirmiştir.

İşbirliği anlaşması kapsamında her yıl düzenli olarak yapılacak iki etkinlik planlanmıştır:

• TAÜ her yıl Özel Alman Lisesi’nde 11.sınıf seviyesindeki öğrencilere bir bilgilendirme toplantısı düzenleyecektir.
  • Özel Alman Lisesi’nin 9. ve 10. sınıf seviyesinden öğrenciler her yıl Türk Alman Üniversitesi’nin Beykoz yerleşkesini ziyaret edeceklerdir.

Türk-Alman Üniversitesi, uluslararası öğretim programları, teori ile pratiği bir araya getiren eğitim planı ve prestijli Türk ve Alman şirketlerle yürüttüğü işbirlikleri sayesinde, Özel Alman Lisesi öğrencileri tarafından da tercih edilecek bir üniversite olacaktır.

Bu sayfa 24-5-2017 12:07 tarihinde güncellendi.