TAÜ INSITER- Yaşar Üniversitesi Ortaklığıyla

AB-Almanya-Türkiye İlişkileri

Yuvarlak Masa Toplantısı

Türk-Alman Üniversitesi'nden Dr. Öğr. Üyesi Ebru Turhan’ın koordinatörlüğünü yürüttüğü ve Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen INSITER (Inside the Turkey-EU Relations) Jean Monnet Modülü, Yaşar Üniversitesi UNESCO Uluslararası Göç Kürsüsü ile birlikte 5 Nisan 2018 tarihinde İzmir’de Yaşar Üniversitesi kampüsünde  “Dönüm Noktasındaki Türkiye-Almanya-AB ilişkileri: Üçlüyü Gelecekte Neler Bekliyor” başlıklı bir yuvarlak masa toplantısı gerçekleştirdi.

Oturum başkanlığını Yaşar Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aylin Güney’in üstlendiği toplantı, Almanya’nın İzmir Başkonsolosu Dr. Rainer Lassig’in  açılış konuşması ile başladı. Oturumun ilk panelisti İzmir Ekonomi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi ve Jean Monnet Kürsüsü Başkanı Doç. Dr. Alexander Bürgin, Almanya'nın AB içindeki rolü ile evrimleşen konumunu ve önde gelen diğer üye ülkeler ile ilişkilerini değerlendirerek Almanya’nın AB-Türkiye ilişkilerine etkisine değindi.

INSITER Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ebru Turhan, AB-Türkiye diyaloğunun son derece eşsiz bir dönüm noktasından geçtiğini vurguladı ve Almanya’nın Türkiye-AB ilişkilerinde giderek belirginleşen “veto oyuncusu” rolü hakkında bilgi ve görüşlerini paylaştı. Yuvarlak masa toplantısının son konuşmacısı olarak Yaşar Üniversitesi UNESCO Uluslararası Göç Kürsüsü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ayselin Yıldız ise Almanya’nın göç ve uyum politikalarındaki son gelişmeleri, Almanya-Türkiye ilişkileri perspektifinden değerlendirdi ve Almanya’nın AB’nin göç politikalarının şekillendirilmesindeki etkisini tartıştı.

Yuvarlak masa toplantısına akademisyenler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve İzmir'in çeşitli üniversitelerinden gelen öğrenciler ile birlikte yaklaşık 60 kişi katıldı.

Bu sayfa 15-8-2018 15:19 tarihinde güncellendi.