TAÜ İKİNCİ MEZUNLARINI VERDİ

Türk-Alman Üniversitesi (TAÜ) 2. Mezuniyet Töreni 11 Temmuz 2018 Çarşamba günü üniversitenin Beykoz'daki kampüsünde yapıldı. Üniversite bahçesinde yapılan törene  Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Rektör Prof. Dr. Halil Akkanat, Üniversite Koordinatörü Prof. Dr. İzzet Furgaç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Kurşat, TAÜ Uluslararası ve Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Danışmanı Prof. Dr. Philip Kunig, TAÜ Alman Konsorsiyum Başkanı Prof. Dr. Rita Süssmuth, Alman Akademik Değişim Servisi (DAAD) Genel Sekreteri ve TAÜ Alman Konsorsiyum Başkan Yardımcısı Dr. Dorothea Rüland, Dr. Wiebcke Bachmann (DAAD), TAÜ mensupları, veliler ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Halil Akkanat

Törene Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile Kurtuluş Savaşı, çeşitli terör hadiseleri ve 15 Temmuz terör olaylarında yaşamını kaybeden tüm şehitler adına saygı duruşu yapıldıktan sonra İstiklal Marşı okunarak başlandı. 2013 yılında eğitim vermeye başlayan üniversitenin, kuruluşundan bugüne gösterdiği gelişimi anlatan 'Dünden Bugüne' videosunun izlenmesinin ardından Rektör Prof. Dr. Akkanat açılış konuşmasını yaptı.

Rektörün konuşmasının ardından kürsüye gelen Prof. Dr. Süssmuth ise yaptığı konuşmada, dijital çağda yaşadığımız gerçeğinden hareketle, öğrenimin okulla birlikte bitmediğini, mezunların kendilerini bireysel gayretleriyle geliştirmeye devam etmeleri gerektiğini belirtti. TAÜ'deki işletme ve hukuk eğitimlerinin kalitesini öven Süssmuth, mekatronik eğitiminde Beykoz'un Berlin'den önde olduğunu ifade ederek, üniversitenin bu alanda verdiği eğitimin Almanya için model oluşturduğunu söyledi.

Prof. Dr. Rita Süssmuth

DAAD adına konuşan Dr. Rüland, konuşmasına mezunlara gelecek için iyi dileklerini sunarak başladı ve öğrencilerin TAÜ'de ikinci dil olarak Almancayı öğrendiklerini ve yurt dışı deneyimi edindiklerini ifade etti. Yurt dışında eğitim görmenin öğrencilere yeni perspektifler sunduğunu, onların başkalarıyla nasıl etkileşimde olacaklarını öğrenerek çatışmaları çözmenin yollarını keşfettiklerini belirten Dr. Rüland, bilgi toplumu olduğumuz günümüzde uluslararasılaşmadan bazı sorunları çözmenin mümkün olmadığını söyledi. Rüland konuşmasını, TAÜ mezunlarının uluslararası iş birliği için büyük önem taşıyan kültürlerarası yeterliliğe aldıkları eğitimle ulaştıklarını ve kültürlerarası köprüler kurma görevini onların üstleneceğini ifade ederek bitirdi.

Dr. Dorothea Rüland

Kaymakam Ahmet Katırcı ise mezunları tebrik ederek, onları aldıkları eğitimle Türkiye Cumhuriyeti'ni Atatürk'ün gösterdiği muasır devletler seviyesine ulaştırma yolunda çalışmaya, ülkeye hizmet etmeye davet etti. Öğrenmenin yaşam boyu devam eden bir süreç olduğuna değinen Ahmet Katırcı, TAÜ öğrencilerinin, özelden daha özel bir devlet üniversitesinde eğitim gördüklerini vurguladı.

Sn. Ahmet Katırcı

2. Mezuniyet Törenimizden Diğer Kareler

Prof. Dr. Halil Akkanat'ın Hukuk Fakültesi Bölüm 1.2. ve 3.’lerine Belge Takdim Etmesi

Hukuk Fakültesi Bölüm Birincisi İremgül Mansur

Hukuk Fakültesi Öğretim Elemanları ve Hukuk Bölüm Mezunları

Prof. Dr. İzzet Furgaç'ın Mekatronik Bölümü Bölüm 1.2. ve 3.’lerine Belgelerini Takdim Etmesi

Mühendislik Fakültesi Mekatronik Bölüm Birincisi Selcan Savran

Mühendislik Fakültesi Öğretim Elemanları ve Mekatronik Bölüm Mezunları

Prof. Dr. Zekeriya Kurşat'ın İşletme Bölümü Bölüm 1.2. ve 3.’lerine Belgelerini Takdim Etmesi

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölüm Birincisi Can Yusuf Ünlü

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Elemanları ve İşletme Bölüm Mezunları

Tüm Mezunlar

Haber: Ayda Akbıçak, Fotoğraflar: Gülsüm Şahan

Bu sayfa 15-8-2018 15:16 tarihinde güncellendi.