Türk-Alman Üniversitesi öğrencileri Pendik U.N. Ro-Ro limanına “Lojistik Günü” çerçevesinde teknik bir ziyaret gerçekleştirdi.

Türk-Alman Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencilerinin ve Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yaşanur KAYIKÇI’nın katılımıyla Alman Lojistik Konfederasyonunun (BVL) “Lojistik Günü” etkinliği çerçevesinde planlanmış olan Pendik U.N. Ro-Ro limanı teknik gezisi 27 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirildi.

Fotoğraf: Mühendislik Fakültesi
_________________________________________________________________________________

Perşembe günü sabahı Üniversitemizin Rektörlük Binası önünden kalkan otobüs ile, Türkiye ve Avrupa arasında intermodal taşımacılık hizmeti sunan ve ülkemizin önde gelen lojistik firmalarından U.N. Ro-Ro işletmelerinin Pendik limanına gidildi. Liman Operasyon Müdürü Sayın Levent Şinel ve Sayın Arif Akkoz tarafından karşılanmamızın ardından, liman ve faaliyetleri hakkında ayrıntılı bilgiler verildi. Ardından öğrencilerin soruları yanıtlandı. Daha sonra Sayın Arif Akkoz eşliğinde liman sahası ve bir Ro-Ro gemisi ziyaret edildi. Gümrük sahasından araçların alınıp,  Ro-Ro gemilerine sevk edilmesine kadar geçen tüm operasyonel süreçler hakkında bilgilendirilmede bulunuldu. Verilen öğle yemeği arasından sonra üniversitemize doğru yola çıkıldı.

Fotoğraf: Mühendislik Fakültesi

Oldukça sıcak karşılandığımız ve lojistik sektörü ile intermodal taşımacılık hakkında faydalı bilgiler edindiğimiz teknik gezimiz, Türk-Alman Üniversitesi ve U.N. Ro-Ro işletmeleri arasında güzel işbirlikleri sağlanması için de etkili bir adım oldu.

Bu sayfa 18-5-2017 11:05 tarihinde güncellendi.