Aksaray’da ve TAÜ’de Düzenlenen Mercedes-Benz Eğitimi

Mühendislik Fakültesi birinci sınıf öğrencilerinin Güz Yarıyılında verilen MEC101 - Mühendisliğe Giriş dersi ara sınavında “Mühendis olarak hangi alanda çalışmak istiyorum?” sorusunu bir dakikalık bir sunum şeklinde cevaplamaları gerekiyordu. Öğretim üyeleri tarafından seçilen en iyi altı öğrenci Aksaray’da eğitime gitme hakkı kazandı.

16 Aralık 2016 Cuma günü Fabrikadaki eğitim merkezinde Fabrika Müdürü Prof. Dr.-Ing. Frank H. Lehmann’ın iki yardımcısı tarafından Toyota Üretim Sistemi ve Mercedes-Benz fabrikalarında uygulanması ile ilgili sunum yapıldı. Küçük eğitici bir oyun oynandıktan sonra kısa bir fabrika turunda Prof. Lehmann tarafından fabrikadaki üretim süreci anlatıldı. Beraber yenilen öğle yemeğinden sonra eğitime devam edildi. Montaj hattında sürekli iyileştirme yapma süreci, Lego kamyon montaj simülasyonu ile tecrübe edildi. Akşam yemeğinden sonra Nevşehir’den uçakla İstanbul'a dönüldü.

Bir sonraki hafta 22 Aralık 2016 Perşembe günü Prof. Lehmann ve ekibi Türk-Alman Üniversitesi’ne geldiğinde Mühendislik Fakültesi tüm birinci sınıf öğrencilerine aynı eğitim verildi. Simülasyon esnasında Aksaray’daki eğitime katılan öğrenciler arkadaşlarına destek verdi. Öğrenciler, Mercedes-Benz Türk A.Ş.’ye ve Türk-Alman Üniversitesi’ne bu eğitim fırsatı için teşekkürlerini ilettiler.

Bu sayfa 6-1-2017 11:56 tarihinde güncellendi.