Kampüs Binalarımız Hızla Tamamlanıyor

İnşaatına 2016 Temmuz’unda başlanan binada İktisadi ve İdari Bilimler, Kültür ve Sosyal Bilimler ile Hukuk Fakülteleri, ayrıca Sosyal Bilimler Enstitüsü yer alıyor.

TOKİ 1. Etap kapsamında 2016’nın Haziran ayında inşaatına başlanan; Merkezi Derslikler Binaları, Mühendislik Fakültesi Binası, Merkezi Laboratuvar Binası, Misafirhane Binası ile öğrenci kulüpleri ve bilgisayar odalarını da kapsayan Kütüphane ve Yemekhane Binası inşaatlarının ise 2018 yılının Eylül ayına kadar bitirilmesi planlanıyor.

Yeni Rektörlük Binamız

2018’de tamamlanacak TOKİ 1. Etap Binaları ve 2. Etap’ta yer alan YDYO Binası, Rektörlük ve İdari Birimler Binası ile sosyal bilim dallarını içeren Fakülteler Binası, toplam 110.746 m²’lik kapalı alandan oluşuyor.

Yurt binaları için Üniversitemize tahsis edilen arazinin süregelen imar çalışmalarına paralel olarak konsept projelere odaklanılırken, Teknopark inşaatı için uygun arazi arayışı devam ediyor. Kongre Merkezi’nin yapımının ise 2019 yılı içinde tamamlanması hedefleniyor.

Bilindiği gibi, Beykoz’daki kampüsümüzün ilk inşaatı olan Yabancı Diller Yüksekokulu Binası’nın yapımına 2015 Ocak ayında başlanmış ve inşaat dokuz ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak 2015 Eylül’ünde eğitim-öğretim hizmetine açılmıştı. 2015 Aralık ayında inşaatına başlanarak 2016 yılının Aralık ayında tamamlanan Rektörlük ve İdari Birimler Binası ise, 2017 Mart ayından itibaren idari kadrolarımıza ev sahipliği yapmaya başlamıştı.

Tasarım: Hilmi Güner

Sosyal Bilimler Fakülte Binamız

Yabancı Diller Yüksekokulu

Bu sayfa 11-9-2017 16:23 tarihinde güncellendi.