Hukuk Fakültemiz 2017-2018 Akademik Yılı’nı ‘Hukuk Devleti İlkesi’ Konulu Konferansla Açtı.

Hukuk Fakültesi Alman Bölüm Başkanı Prof. Dr. Philip Kunig, ‘Hukuk Devleti İlkesi’ konulu açılış dersini 18 Eylül Pazartesi günü Yabancı Diller Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi.

Öğrencilerin ve akademisyenlerin dinleyici olarak hazır bulunduğu konferanstan önce, Rektör Prof. Dr. Halil Akkanat ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kemal Yıldız birer açılış konuşması yaptı.

Rektör Prof. Dr. Halil AKKANAT

Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kemal YILDIZ

Fotoğraf: Gülsüm ŞAHAN

Akkanat konuşmasında hukuk eğitimi almayı tercih etmesindeki nedenleri anlattı ve kendi deneyimlerinden yola çıkarak öğrencilere, bir hukukçunun lisans eğitimi boyunca nelere dikkat etmesi gerektiği, eğitimini tamamladıktan sonra kendisini nelerin beklediği yönünde bilgiler aktardı. Daha sonra söz alan Yıldız ise konuşmasında, özellikle bir hukuk öğrencisinin nasıl çalışması gerektiği konusunda değerli önerilere yer verdi.

Konuşmaların ertesinde açılış dersini başlatan Kunig, günümüzde sıkça söz edilen hukuk devleti ilkesini anayasal boyutlarıyla ele aldı. Hukuk devleti ilkesinin, vatandaşların gündelik hayatındaki yerine ve bu ilkenin Türkiye’de olduğu gibi dünyanın her yerinde benzer şekillerde ele alınan evrensel bir ilke olduğuna değinen Kunig, hukuk devleti ilkesinin görünüş şekillerini ele alarak dersi sonlandırdı.

Hukuk Fakültesi Alman Bölüm Başkanı Prof. Dr. Philip Kunig

Fotoğraf: Gülsüm ŞAHAN

Bu sayfa 26-10-2017 13:51 tarihinde güncellendi.