Doğu ve Batı arasında Öğrenmek ve Yaşamak

Türk-Alman Üniversitesinde Erasmus Deneyimi

- TAÜ Öğrencisi Florian Gontek İle Röportaj -

Florian Gontek:’’Değerli ve unutulmayacak bir deneyim.’’
Fotoğraf: Can Yusuf Ünlü

AB-Programları arasında yer alan Erasmus, eğitim alanının en önemlisidir. Erasmus programı, her yıl yüz seksen bin öğrenciye, üniversite eğitimlerinin bir kısmını veya stajlarını yurtdışında yapmalarını sağlıyor.

Yapılan araştırmalara göre yurtdışı deneyimi, öğrencileri akademik anlamda geliştirmesinin yanı sıra,  onlara kültürlerarası donanım, yabancı dil ve kişisel gelişim yönünden de katkı sağlıyor. Ayrıca, özgeçmişte yer alan yurtdışı deneyimi, önemli avantajlar sağlayan ve iş bulma olasılığını artıran etkenlerden.

TAÜ Erasmus öğrencisi F. Gontek, DAAD yetkilisi Johannes Göbel ile yaptığı söyleşide, Türk-Alman Üniversitesinde geçirdiği dönemi anlatıyor. Gontek, TAÜ’yü sıra dışı bir üniversite olarak nitelendirirken, eğitim aldığı öğretim üyelerinden övgüyle söz ediyor.

DAAD’nin web sitesinde yer alan orijinal metne ve röportaj videosuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz: Studium in der Türkei: “Wichtig, dass man offen bleibt”.

Florian Gontek TAÜ Videosunda İstanbul'da Yaşadıklarını Anlatıyor

Videoyu izlemek için TAÜ youtube kanalına yönlendirileceksiniz.

Bu sayfa 22-2-2018 13:08 tarihinde güncellendi.