Ankara eski Federal Almanya Büyükelçisi Dr. Cuntz TAÜ'yü Ziyaret Etti

28 Mart 2017 tarihinde TAÜ’de, Ankara eski Federal Almanya Büyükelçisi Dr. Cuntz misafirimiz oldu. Yabancı Diller Yüksekokulu binası yeni konferans salonundaki ilk konuşmayı, “Almanya ve Türkiye – huzursuz bir çevrede birbirine yakından bağlı iki ülke” başlığıyla yaptı.

Eski büyükelçinin konuşması öncesinde, TAÜ Konsorsiyumu koordinatörümüz Prof. Dr. İzzet Furgaç konuştu ve Dr. Cuntz’un TAÜ’nün kuruluş sürecindeki önemli rolünü vurguladı.

Emekli büyükelçi, TAÜ projesindeki büyük atılımları yerinde görmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Dr. Cuntz konuşmasında Türk-Alman dostluğunun uzun vadeli gelişiminin önemine değindi. Bu kapsamda ikili ilişkilerin tarihsel geçmişinin de önemli bir örnek olarak altını çizdi. Konuşmasının ardından öğretim üyeleri ve öğrencilerin sorularını da cevapladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Halil Akkanat, Dr. Cuntz’a TAÜ’nün, bu Türk-Alman akademik sembol projesinin daha da gelişmesindeki yoğun çabalarından dolayı bir teşekkür plaketi takdim etti.

Bu sayfa 10-4-2017 17:19 tarihinde güncellendi.