Swiss-European Mobility Programme başvurularıyla ilgili açıklama

SWISS-EUROPEAN MOBILITY PROGRAMME (SEMP) BAŞVURULARI

İsviçre hükümeti tarafından uygulanan Swiss-European Mobility Programme (SEMP) çerçevesinde, İsviçre’de bir ya da iki akademik dönem boyunca öğrenim hareketliliği gerçekleştirilebilmektedir.

Türk-Alman Üniversitesi Hukuk Fakültesi, University of Zurich ile sadece lisans öğrencileri için geçerli olan bir anlaşma imzalamıştır.

Bu programa başvurmak isteyen lisans öğrencilerimiz başvuru belgelerini 16.03.2018 tarihi saat 16:30’a kadar Uluslararası İlişkiler Ofisi’ne teslim edebilirler.

ÖNEMLİ HATIRLATMA: Başvuru belgeleri ve başvuru koşulları Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği ile aynıdır. Değerlendirmeler Erasmus+ başvurularında belirtilen kriterlere göre uygulanacaktır.

Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği başvuru bilgilerine ulaşmak için tıklayınız.

Başvuru için Gerekli Belgeler:

1. Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Başvuru Formu
  2. Güncel ve onaylı Not Dökümü
  3. 2 adet Fotoğraf (1 adet fotoğraf başvuru formuna yapıştırılacaktır.)
  4. Almanca/İngilizce Dil Yeterlilik Belgesi onaylı örneği
  5. Nüfus cüzdanı fotokopisi
  6. Özgeçmiş (Europass CV şablonu kullanılması tavsiye edilir.)
  7. Öğrenim görülecek yabancı dilde (Almanca/İngilizce) yazılmış Niyet Mektubu

Başvuru Koşulları:

• Lisans düzeyinde öğrenim gören öğrencilerin kümülatif akademik not ortalamasının 2.20/4.00 olması,
  • Yeterli ECTS kredi yükü olması (bir yarıyıl için 30 ECTS kredisine denk olan programı takip etmek üzere yurt dışında öğrenim görebilmek)

Önemli Hatırlatma: TAÜ lisans programlarının 1. sınıfında öğrenim gören öğrenciler 2018/2019 Akademik Yılı Güz döneminde bu hareketliliğinden faydalanamazlar.

Hibeler:

• Hibelendirme İsviçre hükümeti tarafından yapılır.
  • Türkiye’den kabul edilen öğrencilere İsviçre hükümetinin belirlediği miktarda hibe ödemesi yapılır.

Bu sayfa 9-3-2018 15:34 tarihinde güncellendi.