2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ

YEDEK ADAYLARIN KAYIT DUYURUSU

Yurtdışından Öğrenci Kabul Kontenjanlarına yapılan başvurular sonucunda 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında Üniversitemize kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri sonucunda boş kalan kontenjanlara yedek adayların kayıtları 6 - 7 Eylül 2017 tarihlerinde yapılacaktır. Kayıtlara ilişkin açıklamalar aşağıda yer almaktadır.

Fakülte

Beyza Zahide ÜBEYLİ

Endüstri Mühendisliği

İlayda GÖKDENİZ VELİBEYOĞLU

*Boş kalan kontenjanlara üst sıradaki yedek adayların kayıt yaptırmaması halinde kayıt için bilgi verilecektir.

KAYIT TAKVİMİ:

Yedek Adayların Katkı Payı Ödemesi ve Kayıtları

06-07 Eylül 2017

KAYIT ADRESİ

Türk-Alman Üniversitesi

Öğrenci İşleri Kayıt Bürosu

Yabancı Diller Yüksekokulu Binası C Blok Kat: 1, No: 132

Şahinkaya Cad. 86-34820 Beykoz / İSTANBUL

KAYIT İÇİN İSTENEN BELGELER:

Kayıt hakkı kazanan adayların aşağıdaki belgeleri Kayıt Bürosuna eksiksiz teslim etmeleri gerekmektedir. Kesin kayıt için adayın şahsen  veya kanuni vekilinin Üniversitemize başvurması gerekmektedir. EKSİK EVRAK İLE KAYIT ALINMAYACAKTIR.

Yurtdışı Statüsünde Kayıt için Gerekli Belgeler

1.      T.C. uyruklu adayların nüfus kayıt örneği (nüfus cüzdanının aslı ibraz edilmek zorunludur),

2.      Yabancı uyruklu adayların pasaportlarının kimlik bilgilerini ve geçerlilik süresini gösteren sayfalarının birer örneği ile bunların onaylı Türkçe tercümesi (pasaportun yanlarında getirilmesi zorunludur),

3.      Vatandaşlıktan çıkmış olanlar için Çıkma Belgesinin onaylı örneği,

4.      Lise mezuniyet diploması (Yurtdışı mezuniyeti olan adayların; Türk dış temsilcilikleri tarafından diplomanın ve tercümesinin onayı ile İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden alınacak denklik onayı/belgesi),

5.      YÖS Belgesi (Belgenin online teyidi için kullanıcı adı ve şifresinin temin edilmesi),

6.      Almanca dil bilgisini gösteren en az C1 düzeyi belgesi (Abitur ve Matura belgesi olmayanlar için),

7.      En az B2 düzeyinde Türkçe dil bilgisini gösteren belge (%30 Almanca eğitim veren Programlar için),

8.      İkamet tezkeresinin bir ay içerisinde teslim edilmesi zorunludur (Valilik İl Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün https://e-ikamet.goc.gov.tr adresinde gerekli işlemleri yürüterek),

9.      Öğretim süresi boyunca öğrenimini sürdürmek için gerekli maddi imkânlara sahip olduğunu gösterir belge (geçim güvence beyanı),

10.  2 adet fotoğraf (fotoğrafların arkasına ad, soyad, bölüm adı yazılmalıdır),

11.  Yabancı Uyruklu olup kayıt hakkı kazanan aday öğrenciler için öğrenim ücretinin (aşağıdaki tabloda belirtilen yıllık öğrenim ücretinin güz taksidi) yatırıldığını gösterir makbuz;

Öğrenim Ücretinin Yatırılacağı Hesap Bilgileri:

Halkbank Beykoz Şubesi IBAN: TR 22 0001 2009 8660 0006 0000 69

(BIC/SWIFT: TRHBTR2A)

PROGRAMLAR

YILLIK ÖĞRENİM ÜCRETİ TUTARI
(Yabancı Uyruklu / Yurtdışı Kontenjanı) **

HUKUK (ALMANCA (%30))

626,00 ₺

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER PR. (ALMANCA)

939,00 ₺

İŞLETME PR. (ALMANCA)

939,00 ₺

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ PR. (ALMANCA)

1.161,00 ₺

*Yıllık öğrenim ücreti iki eşit taksit halinde (Güz ve Bahar yarıyıllarında) ödenir.

** 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Karar henüz açıklanmadığından, 2017- 2018 Eğitim-Öğretim Yılında kayıt yaptıracak öğrencilerden kayıtlar esnasında yukarıdaki tabloda yer alan ücretler tahsil edilecek; açıklanacak Bakanlar Kurulu Kararı uyarınca 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı ders kayıt döneminde mahsuplaşma gerçekleştirilecektir.

Not:    1) Kayıt yaptırdıktan sonra kendi isteğiyle kaydını sildiren öğrencilerin öğrenim ücreti iadesi yapılmamaktadır.

2) Kayıt yaptıran yabancı uyruklu öğrencilerin Türkiye’de Genel Sağlık Sigortasından yararlanabilmeleri için kayıt tarihinden itibaren 3 ay içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumu’na şahsen başvurmaları ve kayıt yaptırarak Genel Sağlık Sigortası primini ödemeleri gerekmektedir. Belirtilen süreler içinde başvuru yapmayan öğrenciler öğrenimleri süresince Genel Sağlık Sigortasının sağladığı imkânlardan faydalanamayacaklardır. Bu konuda tüm sorumluluk öğrencilere aittir.

Bu sayfa en son 25-8-2017 9:25 tarihinde güncellenmiştir.