Sevgili Öğrenciler;

2017-2018 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı lisans öğrencilerinin ders kayıt işlemleri ile ilgili önemli tarihler aşağıdaki tabloda verilmiştir.

Öğrenciler İçin Ders Kayıt Tarihleri

29 Ocak – 01 Şubat 2018

Danışman Onayı Tarihleri

29 Ocak – 02 Şubat 2018

Katlı Payı/Öğrenim Ücreti Ödeme Tarihleri*

29 Ocak – 31 Ocak 2018

Derslerin Başlangıcı

05 Şubat 2018

Öğrenciler İçin Ders Ekleme/Bırakma Tarihleri

05 – 09 Şubat 2018

Ders Ekleme/Bırakma Danışman Onayı Tarihleri

05 – 12 Şubat 2018

Mazeretli Kayıt Yenileme Başvurusunun Son Günü

26 Şubat 2018

adresine e-posta olarak göndermeleri gerekmektedir.

Dekonta T.C. Kimlik Numarası/Y.U. Numarası, öğrenci numarası, ad ve soyad ile kayıtlı olunan bölüm/program adının yazdırılması gerekmektedir.

Katkı Payı / Öğrenim Ücretlerinin yatırılacağı banka bilgileri;

Halkbank Beykoz Şubesi

IBAN NO: TR 22 0001 2009 8660 0006 0000 69

BIC/SWIFT: TRHBTR2A

·      29 Ocak – 1 Şubat 2018 tarih aralığında http://obs.tau.edu.tr/ adresine kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yaparak “Ders ve Dönem İşlemleri / Ders Kayıt” sekmesinden ders kayıt işleminizi yapmalısınız.

·      Ders kaydınızı tamamlayabilmeniz ve Danışman onayına gönderebilmeniz için Kesinleştir butonuna basmanız gerekmektedir.

·         Ders kaydınızı yapıp kesinleştirdikten sonra DERS KAYDINIZIN 02 Şubat 2018 Cuma günü saat 23:59’a kadar DANIŞMANINIZ TARAFINDAN ONAYLANIP ONAYLANMADIĞINI TAKİP EDİNİZ.

·         Ders Ekleme/Bırakma haftasından sonra, Öğrenci Bilgi Sistemi’nden alacağınız ders kayıt formunuzu kontrol ederek imzalayınız ve danışmanınıza imzalatarak 16 Şubat 2018 Cuma günü mesai bitimine kadar FAKÜLTE SEKRETERLİĞİNE TESLİM EDİNİZ.

·         Ders kayıtlanma raporu teslim edilmediği durumda ders kayıtları ile ilgili doğabilecek sorunlarda TÜM SORUMLULUK ÖĞRENCİYE AİTTİR.

·         Ders kaydınızın sorunsuz ve doğru yapılabilmesi için aşağıda belirtilen ve eğitim-öğretim yönetmeliğimizle hüküm altına alınan ders alma işlemlerine ilişkin açıklamaları dikkatlice okuyunuz ve ders kaydınızı bu açıklamalar çerçevesinde yapınız.

·         Ders kaydı esnasında aşağıdaki tabloda “Karşılaşılan Durum” sütununda belirtilen durumla/durumlarla karşılaşmanız halinde yine tabloda “Yapılması Gereken İşlem” sütununda belirtilen işlem/işlemleri yapınız.

DERS KAYITLARINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

1)  Ders Alma ve Kredi Yükü

·        Öğrencinin bir yarıyılda alabileceği kredi yükü, o yarıyılda derslerin AKTS kredilerinin toplamıdır ve 30 AKTS’dir. Sınamalı statüde olmayan öğrenci için bu sınır üçüncü yarıyıldan itibaren danışmanın onayı ile 45 AKTS’ye kadar yükseltilebilir.

·        Öğrenci, başarısız olduğu (FF, FD ve FZ aldığı), alt sınıflarda hiç almadığı dersleri öncelikli olarak almakla yükümlüdür. Öğrenci başarısız olduğu seçmeli dersi başka bir seçmeli dersle değiştirebilir.

2) Sınamalı Öğrencilerin Ders Kayıtları

Genel not ortalaması (AGNO) iki yarıyıl üst üste 2,00’ın altında olan öğrenciler Sınamalı öğrencilerdir (2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı AGNO’su ve 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı AGNO’su 2,00’ın altında olan öğrenciler).

Sınamalı öğrenciler;

·           Toplam 30 AKTS’nin üzerinde kredi yükü alamaz,

·           FF, FD ve FZ aldıkları dersleri zorunlu olarak tekrarlar,

·           Son iki yarıyıl içinde DC, DD veya DF aldıkları dersleri zorunlu olarak tekrarlar,

·           Son iki yarıyıldan önce DC, DD veya DF aldıkları dersleri isteğe bağlı olarak tekrarlar,

·           Bulundukları yarıyıldaki dersleri isteğe bağlı olarak alırlar.

Sınamalı statünün sona ermesi için genel not ortalamasının en az 2,00 olması gerekir.

SINAMALI ÖĞRENCİLERİN 30 AKTS’NİN ÜZERİNDE DERS SEÇMELERİ DURUMUNDA DERS KAYITLARI İPTAL EDİLECEKTİR.

KARŞILAŞILAN PROBLEM

YAPILMASI GEREKEN İŞLEM

Kullanıcı Adı / Şifre Problemleri

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na başvurulmalıdır.

Ders Planındaki Eksiklikler

Fakülte Sekreterliğine başvurulmalıdır.

Öğrenci ders kaydına onay verdikten sonra herhangi bir değişiklik yapmak isterse

Danışmanı tarafından onaylanmamışsa Danışmanına başvurmalıdır.

Danışmanı tarafından onaylanmışsa Ekleme/Bırakma Haftasında ders kaydını yenilemelidir.

Katkı payı/ Öğrenim ücreti sorunları

obs-destek@tau.edu.tr adresine e-posta ile iletmeli

ya da

+90(216) 333 3553 – 3550 telefon numarasından problem sorumlu personele iletilmelidir.

Diğer Sorunlar

obs-destek@tau.edu.tr adresine e-posta ile iletmeli

ya da

+90(216) 333 3550 – 3551 - 3552 telefon numarasından problem sorumlu personele iletilmelidir.

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

Bu sayfa en son 26-1-2018 15:34 tarihinde güncellenmiştir.